Zoek
Project

Bouwteam BVP Het Schouw

Status: Opgeleverd
Projectnaam: Bouwteam BVP Het Schouw
Locatie: Waterland
Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland
Looptijd: September 2018 – maart 2020
Activiteiten: Grondstoffen, Infra

Achtergrondinformatie

Bij de kruising van Het Schouw ontstond er gebrek aan ruimte om het verkeer goed door te laten stromen. In de spits ontstonden er vaak files door het vele autoverkeer en kruisende bussen tussen Amsterdam en Purmerend en tussen Amsterdam en Edam/Volendam. Om de doorstroming te verbeteren zijn de verkeersstromen uit elkaar gehaald.

Om dit te realiseren startte wij in september 2018 met de mobilisatie en hebben we 21.000 m3 zand aangebracht tussen de Slochterweg (N247) en het Noordhollandsch Kanaal. Vanuit milieuoogpunt en om de verkeershinder te beperken voerden wij het zand per schip aan in 40 schepen in plaats van 1.200 vrachtwagens.

Samen met Van Vliet losten we het zand vanaf het ponton met een transportband direct op het werk, zonder hinder voor het naastgelegen fietspad.

Deel dit project

In tien weken verhoogden wij het terrein met 3 m1 zand, brachten wij met COFRA verticale drainage aan voor versnelde consolidatie en beheersten we de werkzaamheden en het effect op de omgeving onder andere met continu loggende web bases waterspanningsmeters. 

In 2019 kwam een aanvullende vraag om de voorbelasting uit te breiden voor de aansluitingen met de omgeving. Samen kwamen we tot de beste oplossing, slim hergebruik van reeds aangevoerd zand wat beschikbaar was omdat het terrein opgeleverd kon worden. Deze uitbreiding brachten we augustus 2019 aan en is naar verwachting maart 2020 gereed.

Deel dit project