Zoek

Tijdelijke bruggen

Bij veel (wegen)bouwprojecten zijn tijdelijke voorzieningen, omleidingen en werkwegen onmisbaar. Wij verhuren uiteenlopende brugtypen met verschillende afmetingen. Denkt u hierbij aan voetgangersbruggen, fietsbruggen en loopbruggen voor woonboten. Ook het huren van een tijdelijke autobrug of zwaar verkeer brug is mogelijk. Onze zwaar belastbare bruggen zijn in lengte variërend van 11 m1 tot 39 m1 vrije overspanning. Daarnaast beschikken wij over koppelpontons en vouwpontons die goed kunnen functioneren als pontonbrug of drijvende wegconstructie.

Een tijdelijke brug biedt uitkomst als noodbrug en kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Bij wegwerkzaamheden is een goede doorstroming van het verkeer cruciaal. Door een noodbrug te gebruiken veroorzaakt groot onderhoud, een reconstructie of verlegging van een (snel)weg geen vertragingen. Ook voor de ontsluiting van kavels voor woningbouw, een bedrijventerrein of bouwplaats is een noodbrug een goede oplossing. Een tijdelijke dam met duiker kan zorgen voor een optimale toegankelijkheid van een woningbouw- of bedrijvenlocatie. Voor de aanvoer en afvoer van bouwmateriaal is een noodbrug over een sloot onmisbaar.

Wij willen het huren van een tijdelijke brug zo eenvoudig mogelijk maken voor u en daarom verzorgen wij desgewenst ook het transport, het plaatsen en het verwijderen van de brugconstructie. Inpassing van een brug vereist meestal maatwerk. Wij bekijken voor u de locatie, adviseren u en brengen vrijblijvend een offerte uit.

Tijdelijke Loopbrug

Een voetgangersbrug biedt een tijdelijke oplossing voor het oversteken van bijvoorbeeld een sloot of een sleuf. Ook kan de loopbrug worden ingezet om een woonboot of drijvend platform bereikbaar te maken. Wij verhuren loopbruggen met verschillende afmetingen.

Tijdelijke Fietsbrug

Een fietsbrug kan uitkomst bieden als noodvoorziening bij infraprojecten, bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan de vaste brug of als omleidingsroute over water. Een tijdelijke fietsbrug is meestal ook toepasbaar als loop-fietsbrug. Onze fietsbruggen zijn te huur in verschillende afmetingen.

Tijdelijke Autobrug

Voor het huren van een autobrug bieden wij diverse mogelijkheden. Wij beschikken over tijdelijke bruggen voor zowel auto’s als vrachtauto’s. Daarnaast verhuren wij vouwpontons met een draagvermogen tot 50 ton, die daardoor ook zeer geschikt zijn voor (zware) motorvoertuigen.

Tijdelijke brug voor zwaar werkverkeer

Een tijdelijke brug voor vrachtverkeer kan de toegankelijkheid van een infraproject aanzienlijk vergroten en biedt mogelijkheden voor de aanvoer en afvoer van materieel en bouwmateriaal. Onze noodbruggen zijn geschikt voor zwaar werkverkeer.

Bailey-brug

Ook voor het huren van Bailey-bruggen kunt u bij ons terecht. De Bailey-brug bestaat uit elementen en heeft een maximale vrije overspanning van 39 m1. Het bouwen van de brug gebeurt op de plaats van bestemming. Als de brugconstructie is samengesteld, wordt deze ingehezen. Uiteraard kunnen wij ook de oplegpunten van de brug verzorgen. Hiervoor geven wij advies dat afgestemd is op de situatie. De Bailey-brug is zeer geschikt voor zwaar vrachtverkeer.

Treadways

Naast verschillende soorten tijdelijke bruggen verhuren wij treadways. Deze koppelbare constructie-elementen zijn geschikt voor bruggenbouw, slootkruisingen en stalen brugdelen. De treadways hebben een draagvermogen tot 50 ton en kunnen op land en over water worden geconstrueerd. Doordat de treadway-elementen worden gekoppeld zijn er vele gebruiksmogelijkheden. Een treadway is onder meer toepasbaar als platform, overkluizing of oprit.

Neem contact op met onze expert

Neem contact op met onze coördinator materieeldienst, Ferry Lörinc. Hij vertelt u graag meer over de huurmogelijkheden en geeft suggesties voor op maat gemaakte oplossingen. Of vraag hier direct een offerte aan.

Wilt u meer informatie? Zie ons overzicht met tijdelijke voorzieningen en de verhuurvoorwaarden.