Zoek
Handen schudden Dennis Smal

Gedeelde verantwoordelijkheid

Markus BV

De manier van werken binnen onze branche is de laatste jaren sterk veranderd. Stonden aannemer en opdrachtgever vroeger nog wel eens “tegenover” elkaar, tegenwoordig gaat het steeds meer om de gedeelde verantwoordelijkheid. Bij de keuze voor een aannemer speelt de gunfactor een grote rol. Bovendien baseren opdrachtgevers zich steeds vaker op een prestatiemeting met samenwerking als belangrijk criterium. Wij willen dan ook een betrouwbare partner zijn voor onze klanten en hen zoveel mogelijk ontzorgen. Persoonlijk contact en een goede samenwerking met onze klanten én collega’s is daarbij cruciaal. Het BAR-programma geeft handvaten voor een persoonlijke manier van werken en het opbouwen van langdurige (klant)relaties.

BAR is dé manier van samenwerken binnen Markus.

Bij BAR staan een positieve werkhouding, betrouwbaarheid en een langdurige relatie centraal. De basis voor het contact met onze klant leggen wij zelf, door onze persoonlijke inbreng. Hoe communiceer ik? Hoe stel ik mij op? Weet ik welke verwachtingen mijn klant heeft? Wat is ons gezamenlijke doel? En ook: hoe maak ik een lastig onderwerp bespreekbaar? Goede sociale en communicatieve vaardigheden en persoonlijk inzicht zijn daarbij onmisbaar.

Om die reden is het BAR-programma gestart. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt een training met een doorlooptijd van 2 tot 3 jaar, bestaande uit trainingsdagen in groepen met collega’s. Ook richten medewerkers met een leidinggevende functie zich meer op het coachen van hun project-/afdelingsmedewerkers. Op verschillende manieren geven wij het onderwerp samenwerking structureel aandacht binnen onze organisatie.

Gezamenlijk doel

Met BAR streven wij naar tevreden klanten, tevreden medewerkers en optimaal uitgevoerde projecten. Dit doen wij door ons zowel op het werk als op de relatie te richten. Alle medewerkers denken en werken vanuit de klant en zijn open in hun communicatie. Iedereen is zich bewust van het gezamenlijke doel, heeft oog voor kansen en knelpunten en draagt bij aan een positieve werksfeer en efficiënte uitvoering. Hierdoor staan wij bij onze klanten bekend als een betrouwbare en deskundige partner. Doordat onze klanten kunnen rekenen op een prettige en productieve samenwerking, willen zij met ons blijven samenwerken en gunnen zij ons hun projecten.