Zoek

Materialen krijgen een tweede leven

Circulair

Klimaatverandering en het opraken van grondstoffen heeft invloed op wat we bouwen en hoe we dat doen. Circulair slopen speelt hierbij een belangrijke rol. Door vrijgekomen materialen hoogwaardig her te gebruiken gaan we bewust om met onze grondstoffen, zodat deze ook voor onze toekomstige generaties beschikbaar blijven. Bij traditionele sloop vindt waardevernietiging plaats. Door circulair slopen toe te passen, krijgen verwijderde materialen een tweede leven. Ook is het mogelijk het vrijgekomen puin na bewerking toe te passen in circulaire producten.

Verantwoord investeren

Een paar jaar geleden kon men zich niet voorstellen dat een grote graafmachine ook elektrisch zou kunnen rijden. Nu werken we er dagelijks mee. We investeren de laatste jaren veel in elektrisch materieel en breiden ons elektrische wagenpark en gereedschap uit. Naast de reductie van CO2-uitstoot en fijnstof, zorgt elektrisch materieel tevens voor vermindering van geluid- en stankoverlast.

Lees hier over de circulaire sloopwerkzaamheden bij het Slachthuisdistrict in Haarlem of bekijk het All Electric Tiny House project in Purmerend.