Zoeken
Project

Herontwikkeling Wherepark

Status: Opgeleverd
Projectnaam: Herontwikkeling Wherepark
Locatie: Planetenstraat, Kometenstraat en Mercuriusweg – Wherepark Purmerend
Opdrachtgever: Intermaris en gemeente Purmerend
Looptijd: 2017 – Eind 2020
Activiteiten: Bouw- en woonrijp maken, Infra, Riolering

Achtergrondinformatie

Woningcoöperatie Intermaris is in 2017 gestart met de herontwikkeling van eengezinswoningen en appartementen in de wijk Wherepark in Purmerend. De samenwerking met Intermaris en de gemeente Purmerend leidde tot het volledige infrapakket.

Fase 1 “De Driehoek”

In 2017 zijn we gestart met het bouwrijp maken Wherepark fase 1 “De Driehoek”. Dit project bestaat uit de nieuwbouw van 65 eengezinswoningen en 38 appartementen. Na de voorbereiding voor de bouw hebben we alle terreininrichting aangebracht voor zowel de bouwkundig aannemer Intermaris, als het openbaar gebied wat is overdragen aan de gemeente Purmerend. In juli 2018 zijn de woningen opgeleverd

Deel dit project

Fase 2 “Het middengebied”

Direct na de oplevering van fase 1 zijn we gestart met fase 2 “Het middengebied”. Ter voorbereiding op de bouw sloopten we 150 eengezinswoningen. Na de sloop realiseerden we de nieuwe inrichting van de infrastructuur voor 99 nieuwe sociale eengezinswoningen. De woningen zijn in zomer van 2020 opgeleverd. Zodra het plantseizoen (november – half april) begon, legden we de laatste hand aan dit project door het aanbrengen van het openbaar groen en parkinrichting.

Deel dit project