Zoek
Project

Deo Neo

Status: Opgeleverd
Projectnaam: Deo Neo
Locatie: Haarlem
Opdrachtgever: VOF Deo-terrein (AM en De Key Projectontwikkeling)
Looptijd: Mei 2011 – december 2016
Activiteiten: Bouw- en woonrijp maken, Grondstoffen, Riolering
Projectomvang: €2,5 miljoen

Achtergrondinformatie

In het centrum van Haarlem, op het voormalige terrein van het Sint Joannes de Deo Ziekenhuis (en later het Kennemer Gasthuis nabij de Kleverpark- en Frans Halsbuurt), is de woonwijk Deo Neo gerealiseerd. Deo Neo bestaat uit 108 eengezinswoningen, 74 appartementen en twee commerciële ruimten. Wij maakten het terrein bouw- en woonrijp en ondersteunden de woningbouwers met diverse werkzaamheden.

Wij verzorgden onder meer het grondwerk voor riolering en terreininrichting met toepassing van bron- en spanningsbemaling. De vrijkomende grond hebben wij gezeefd en toegepast op dit project en op andere locaties. Ook hebben wij een EPS ondergrond inclusief drainagesysteem aangebracht voor het parkeerdek van een ondergrondse parkeergarage.

Deel dit project

Onze werkzaamheden

De afstemming van planning en realisatie vormde een uitdaging omdat Deo Neo versnipperd en in fasen is gebouwd. Wij hebben hiervoor met de opdrachtgever en betrokken bouw- en nutsbedrijven diverse oplossingen uitgedacht. Ook de aanwezigheid van nieuwe bewoners, schoolgaande kinderen en omwonenden vergde onze aandacht en de nodige coördinatie.

Wij hebben de vele (deel)oplevermomenten behaald, het project volgens planning afgerond en ervoor gezorgd dat het openbaar gebied kon worden overgedragen aan Gemeente Haarlem. Het resultaat is een smaakvolle woonwijk, die naar volle tevredenheid van alle stakeholders werd gerealiseerd.

Deel dit project