Zoek
Project

De Botter

Status: In realisatie
Projectnaam: De Botter
Locatie: Edam
Opdrachtgever: Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. / Gemeente Edam-Volendam
Looptijd: 1 jaar (2023)
Activiteiten: Bouw- en woonrijp maken, civieltechnisch ontwerp, Riolering, Slopen, woningbouw
Projectomvang: €717.799,-

Achtergrondinformatie

De voormalige school voor openbaar onderwijs De Botter in Edam is gesloopt. Op deze plek, aan de Hendrick Dirckszstraat 27, heeft Van Wijnen Heerhugowaard 26 eengezinswoningen ontwikkeld. Het woningplan heet De Botter, vernoemd naar de voormalige school.

Toekomstige bewoners van de Botter krijgen gegarandeerd een woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. De woningen zijn circulair, gasloos en energiezuinig en krijgen het Fijn Wonen-label.

Deel dit project

Onze werkzaamheden

Markus is bij dit project civieltechnisch totaalleverancier. We zijn van A tot Z betrokken; van de sloop van het pand (in opdracht van gemeente Edam-Volendam), het civieltechnisch ontwerp, het bouwrijp maken van de bouwlocatie en ten slotte het woonrijp opleveren van de nieuwe woonwijk (in opdracht van Van Wijnen Heerhugowaard).

In samenwerking met BodemPlan, ons interne ingenieursbureau, werkten we het civieltechnisch ontwerp uit voor het hele plangebied. Dit ontwerp wordt in fasen uitgevoerd en is van toepassing op de werkzaamheden van zowel vóór als na de bouw van de woningen.

Markus draagt zorg voor de ondergrondse infrastructuur zoals de aanleg van de riolering en huisaansluitingen en brengt de openbare verlichting en parkeerruimtes aan, het straatwerk en de verhardingen in de openbare ruimte, inclusief het openbaar groen.

Vanwege de ligging in sterk bebouwde omgeving heeft Markus voor het bouwverkeer aan de westzijde van de wijk een aparte route aangelegd zodat het bouwverkeer niet door de wijk hoeft. Vanaf de Blokgouw komt er parallel aan het fiets- en voetpad van de Hendric Dirckszstraat een tijdelijke bouwweg. Zo minimaliseren we de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk.

Deel dit project