Zoeken
Datum: 2 juli 2024
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Bouw van parkuitbreiding EuroParcs Enkhuizer Strand officieel gestart

Met een druk op een rode knop werd gistermiddag officieel de aftrap gegeven voor de bouw van 154 vakantiewoningen van Europarcs op het Enkhuizer Strand. De afgelopen maanden is toegewerkt naar het moment dat de symbolische 100e heipaal de grond in kon. En dat gebeurde nadat EuroParcs-directielid Andries Bruil, wethouder Jan Franx en Markus-directielid Erik van der Neut symbolisch 3 houten palen in de grond sloegen.

Als infra-aannemer is Markus betrokken bij de uitvoering van de civiele werkzaamheden die op dit moment nog in volle gang zijn. We werken aan cunetverbetering, de aanleg van het rioolsysteem, het uitgraven van bouwkuipen en de verwerking van grond in een voorbelasting voor de nieuwe voorlandkering (de waterkering langs het IJsselmeer). Daarnaast leggen we bouwwegen aan en realiseren we op korte termijn de asfaltwegen. 

Gemotiveerd door de Sustainable Development Goals waaraan Markus zich heeft gecommitteerd, steunen we dit project in de vorm van een donatie aan vier partijen die zich in de omgeving van het projectgebied bevinden. We zien dat de parkuitbreiding bij zal dragen aan economische bloei en dat de nieuwe (openbare) voorzieningen het woon- en recreatiecomfort verhogen voor bewoners en bezoekers van de omgeving Enkhuizen.

Over een jaar moeten de eerste vakantiewoningen klaar zijn voor gebruik.