Zoeken
Datum: 26 juni 2024
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Markus ‘oogst’ sportvloer in Purmerend

De voormalige M.L. Kingschool in Purmerend wordt gesloopt. In opdracht van Gemeente Purmerend verzorgt Markus de circulaire sloop en het bouwrijp maken van dit toekomstige woonproject.

Circulair slopen
Markus heeft zich gespecialiseerd in circulaire sloopmethoden. Met diverse relevante referenties in ons portfolio, ligt onze focus al jaren op verantwoord slopen. Bij de sloop aan de Aletta Jacobslaan is het in samenspraak met een meubelmaker zelfs gelukt om de vloer van de oude gymzaal te ‘oogsten’. Deze oude sportvloer wordt nu hergebruikt om meubels van te maken. Het oogsten van de sportvloer vereiste een minutieuze voorbereiding en extra mankracht voor het zorgvuldig verwijderen, maar het resultaat mag er zijn. Het eerste tafeltje is volledig af en het eerste tafelblad is inmiddels gereed. We zijn verheugd om de eerste resultaten te mogen delen die we met onze voorzichtige aanpak mede hebben weten te realiseren.

Logistieke horde
Na het succesvol oogsten van de sportvloer zijn we gestart met de daadwerkelijke sloop. Gezien de locatie van de voormalige school in een krappe woonwijk nabij een grote sloot, lag onze voornaamste uitdaging in de logistiek van het bouwmaterieel. Om een solide bouwinrit te creëren, hebben we ervoor gekozen een gronddam aan te leggen. Deze dam maakt het mogelijk om al het benodigde materieel veilig en efficiënt aan te voeren. Nu de gronddam is voltooid, verwachten we het project over circa vier weken bouwrijp op te kunnen leveren aan onze opdrachtgever.