Zoeken
Datum: 29 april 2024
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Een puzzel van hoop

Afgelopen maand ontving Markus zijn tweede puzzelstukje naar aanleiding van onze donatie aan ALS Nederland, de stichting waar wij al jaren warme banden mee onderhouden. In 2023 hebben we het budget voor relatiegeschenken gebruikt voor de steun aan dit goede doel.

ALS

ALS is een ziekte waarbij spieren één voor één uitvallen, een dodelijke aandoening die in Nederland ongeveer 1500 mensen treft. Jaarlijks worden er 500 nieuwe patiënten gediagnosticeerd, en sterven er helaas evenveel. Na de eerste symptomen overlijden mensen gemiddeld binnen drie tot vijf jaar aan deze genadeloze ziekte. 

Legpuzzel

Onderzoek en donaties spelen een cruciale rol in de strijd tegen ALS. Stichting ALS Nederland financiert onderzoek naar de oorzaak en behandelingen van deze spierziekte. Dankzij recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak nu groter dan ooit tevoren, maar er is nog aanzienlijk meer financiering nodig. Na een donatie ontvangen bedrijven als blijk van waardering een uniek, houten puzzelstuk. De puzzel staat symbool voor de oplossing voor ALS. Zodra er een behandeling wordt ontdekt, zullen alle donateurs gezamenlijk de volledige puzzel op het Malieveld uitleggen. Markus kijkt reikhalzend uit naar deze dag, vol hoop voor een toekomst zonder ALS.