Zoek
Datum: 1 maart 2024
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Strategisch Partnerdag Heembouw groot succes

Elk jaar organiseert Heembouw een strategisch partnerdag, een bijeenkomst waarbij de vaste partners van Heembouw elkaar ontmoeten, kennis delen en de samenwerking verdiepen. Dit keer was het bij ons. Als een van Heembouw’s partners en mede-organisator van de bijeenkomst, ontvingen wij gistermiddag zo’n veertig gasten bij ons op kantoor in Zwanenburg, allen afkomstig vanuit de hele waardestroom van Heembouw Wonen.

Al tien jaar is Markus verbonden aan Heembouw, we hebben samengewerkt aan vele verschillende projecten. Als civiel partner ontzorgen wij Heembouw in het ontwerp, de voorbereiding en de realisatie van alle civiele aspecten rondom de bouwprojecten van Heembouw. Dit omvat een integrale aanpak van zaken zoals klimaatadaptatie, flora en fauna, NGE, archeologie en omgevingsmanagement.

Strategisch partners sinds 2020
Sinds 2020 zijn we strategische partners en hebben we elkaar verstrekt. Vanuit die overtuiging hebben Remy van Zanten (directeur Heembouw Wonen) en Erik van der Neut (directeur Markus) gistermiddag officieel de verlenging van dit strategisch partnerschap ondertekend.

Tijdens de bijeenkomst nam Remy van Zanten ons mee in de Heembouw Strategie voor de komende jaren. Hij onderstreepte daarbij het belang van strategische partners en goede samenwerking. Speerpunten voor de komende toekomststrategie zijn verbetering door middel van LEAN werken en duurzaamheid met het oog op toekomstige generaties. Beide onderwerpen sluiten perfect aan bij de visie en koers van Markus.

Relatie is altijd zoet en zuur
Erik van der Neut nam de strategische partners vervolgens mee in een stukje Markus geschiedenis, het heden en onze visie op de toekomst, met centraal daarin de Markus manier van werken als ‘Partner aan de Basis’. Arjan Schreurs ging in op de ontwikkeling van 10 jaar samenwerken met Heembouw en de ontwikkeling van het strategisch partnerschap. Hij vertelde over de vele gezamenlijke projecten, haalde enkele anekdotes aan over hoe een relatie altijd bestaat uit zoet en zuur, maar benadrukte daarbij dat de relatie met Heembouw zich altijd heeft gekenmerkt door samenwerking aan gemeenschappelijke doelen. 

Voor het onderwerp duurzaamheid nam onze collega Rick Hollenberg het woord. Hij vertelde over zijn 6 jaar ervaring met Co2-reductie en emissievrij en -arm werken op onder andere project SOK Amsterdam. Rick’s presentatie resulteerde in een mooie groepsinteractie waarin onderling kennis en ervaring werd gedeeld over de inzet van zero emissie materieel en HVO 100 om bij te dragen aan SDG duurzaamheidsdoelstellingen.

Genoeg gespreksstof dus, tijdens de afsluitende borrel werd volop nagepraat. Het was een mooie bijeenkomst. En we kijken uit naar de toekomst om samen met alle strategische partners, maatschappelijk verantwoord mooie dingen te blijven maken waar mensen graag willen zijn!