Zoek
Datum: 13 februari 2024
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Bouw De Botter is begonnen!

Op de plek van voormalige school voor openbaar onderwijs De Botter in Edam bouwt Van Wijnen Fijn Wonen 26 eengezinswoningen. Het woningplan heet De Botter, vernoemd naar de voormalige school. Markus is bij dit project civieltechnisch totaalleverancier.

We zijn van A tot Z betrokken; van de sloop van het pand (in opdracht van gemeente Edam-Volendam), het civieltechnisch ontwerp, het bouwrijp maken van de bouwlocatie en ten slotte het woonrijp opleveren van de nieuwe woonwijk (in opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V.) Het bouwrijp maken is gereed en met de bouw van de woningen is begonnen.

In samenwerking met BodemPlan, ons interne ingenieursbureau, werkten we het civieltechnisch ontwerp uit voor het hele plangebied. Dit ontwerp wordt in fasen uitgevoerd en is van toepassing op de werkzaamheden van zowel vóór als na de bouw van de woningen. Markus draagt zorg voor de ondergrondse infrastructuur zoals de aanleg van de riolering en huisaansluitingen en brengt de openbare verlichting en parkeerruimtes aan, het straatwerk en de verhardingen in de openbare ruimte, inclusief het openbaar groen.

Vanwege de ligging in sterk bebouwde omgeving heeft Markus voor het bouwverkeer aan de westzijde van de wijk een aparte route aangelegd zodat het bouwverkeer niet door de wijk hoeft. Vanaf de Blokgouw ligt er parallel aan het fiets- en voetpad van de Hendric Dirckszstraat een tijdelijke bouwweg. Zo minimaliseren we de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk.

Toekomstige bewoners van de Botter krijgen gegarandeerd een woning die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. De woningen zijn circulair, gasloos en energiezuinig en krijgen het Fijn Wonen-label.

Van Wijnen, succes met de bouw!