Zoek
Datum: 17 oktober 2023
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

QuickScan Circulaire Bouwstromen verduurzaamt sloopbranche 

Bestaande gebouwen bezitten hoge potentie voor hergebruik. In zijn geheel of delen ervan. Daarover spraken wij tijdens de feestelijke lancering van de Quickscan Circulaire Bouwstromen op donderdag 28 september. Samen met IDDS, Nebest BV, IMd Raadgevende Ingenieurs, Planologic en Building Changes. We kijken terug op een geslaagd event!

In het prachtige en circulaire kantoorpand van Imd Raadgevende Ingenieurs kwamen zo’n 60 geïnteresseerden bijeen. Een gemêleerd gezelschap van constructeurs en ontwikkelaars, woningbouwverenigingen en gemeentes, en installateurs en staalleveranciers. Arnoud Koot nam namens Markus het woord. Hij vertelde over de mogelijkheden die de QuickScan biedt en nodigde aanwezigen uit tot een gesprek over circulaire toekomstdoelen en hoe die te verwezenlijken met elkaar. 

De QuickScan is een gezamenlijke ontwikkeling van de bedrijven Markus, IDDS, Nebest BV, IMd Raadgevende Ingenieurs, Planologic en Building Changes. Het is een gratis tool die snel en met minimale input een eerste indruk geeft van welke materialen potentie hebben voor hergebruik. Al in de beginfase van de projectplanning kan de scan ingezet worden, ver voordat aan sloop gedacht wordt. Zo komt hergebruik vroegtijdig op de agenda. De tool heeft genoeg aan enkele materiaalgegevens van het pand voor een eerste indicatie van de circulaire potentie. Een uitgebreidere analyse is beschikbaar na het invullen van aanvullende gebouwkenmerken.

Meer weten over de gratis Quickscan of het hergebruiken van materialen binnen uw project? Neem dan contact op met Arnoud Koot via info@markusbv.nl of kijk op herbruikbaarheidsscan.nl.