Zoek
Datum: 10 oktober 2023
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Pluim voor ‘beste samenwerking’!

Aan Thijs Keijmel (uitvoerder Markus) en zijn projectteam werd tijdens de Marktdag GWW Amsterdam op 2 oktober de pluim voor ‘beste samenwerking’ uitgereikt! De oorkonde is een blijk van waardering en tevredenheid van de Gemeente Amsterdam.

Door Peter Wijngaard en Marten Klein van Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam werd de oorkonde uitgereikt. Zij droegen Thijs en zijn projectteam voor vanwege bovengemiddelde prestaties die het Markus-team afgelopen jaar leverde bij Kavel 39 in Buiksloterham. Kavel 39 betrof een zeer complexe bodemsanering van groot formaat waarbij veel stakeholders waren betrokken. Met name waar het de samenwerking betrof met de gemeente, de omgevingsdienst en de arbeidsinspectie heeft Thijs de pluim dik verdiend.

Op Kavel 39 in Amsterdam Noord hebben vanaf 1913 verschillende fabrieken gestaan. Sinds 1969 was AGA Nederland BV op het terrein gevestigd, producent van  acetyleen en andere gassen. Grote hoeveelheden oplosmiddelen (VOCl) zijn in de bodem terechtgekomen. In 2005 is de bovenbouw van AGA gesloopt en in 2010 zijn de achtergebleven kelders gesloopt. Voordat de grond kon worden uitgeven voor bouwprojecten heeft Markus, in samenwerking met partners Boskalis en Gebr. de Koning BV, de zwaar verontreinigde grond gesaneerd. Gezien het om zeer vluchtige stoffen ging, is de sanering onder een tent uitgevoerd.

Marktdag GWW, georganiseerd door de gemeente Amsterdam, staat in het teken van het goede gesprek en de ontmoeting. Wat kan Amsterdam beter doen, zodat aannemers, advies- en ingenieursbureaus beter kunnen presteren voor de stad en voor de wereld. 

Bekijk hier de video van de eerste werkzaamheden op Kavel 39.