Zoek
Datum: 1 februari 2022
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Sloop oude postkantoor gestart

Op 31 januari 2022 heeft Wethouder Eveline Tijmstra samen met directeur Frenk Clemens van zusterbedrijf Sturm, het startsein gegeven voor de sloop van het voormalige postkantoor aan de rand van de Purmerendse binnenstad, zodat nieuwbouw mogelijk wordt. Wethouder Tijmstra: “Door het toevoegen van deze appartementen in de historiserende stijl krijgt deze prominente plek nu echt de uitstraling die past bij de binnenstad.”

Markus BV sloopt in opdracht van Sturm het voormalig postkantoor waarna, half maart, begonnen kan worden met het bouwrijp maken  en het vervangen van de bestaande damwand langs de Where. In mei kan dan door bouwcombinatie UBA-DeNijs worden gestart met de bouw van het appartementengebouw met 158 huurappartementen. Tijmstra is blij dat het nu zover is: “Het postkantoor is al meer dan tien jaar buiten gebruik en de locatie is dringend toe aan een opknapbeurt. Ik kijk hier erg naar uit. De woningen liggen straks dicht bij alle voorzieningen en zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Klik hier voor meer informatie over het project.
Van links naar rechts; Eveline Tijmstra (gemeente Purmerend), uitvoerder Bill Van Horick (Markus BV), projectleider Dennis Smal (Markus BV) en directeur Frenk Clemens (Sturm).