Zoek
Datum: 21 december 2020
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Markus BV overhandigt cheque aan Voedselbank Haarlemmermeer

In 2020 bestaat Aannemingsmaatschappij Markus BV 75 jaar en om het jubileumjaar op een feestelijke wijze af te sluiten hebben wij ervoor gekozen om meer mensen een fijne kerst te geven. Daarom heeft Wilko Cornelissen, Hoofd Bedrijfsbureau, afgelopen donderdag, 17 december 2020, een cheque van € 3.000,- overhandigd aan de Voedselbank Haarlemmermeer. De coronacrisis maakt het nog moeilijker voor de huidige klanten van de Voedselbanken die -tijdelijk- niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook ervaren zij dat meer mensen hulp juist nu extra hard nodig hebben, en daar is geld voor nodig. Hans Eijkemans, Bedrijfsleider Voedselbank Haarlemmermeer, nam de cheque dan ook dankbaar in ontvangst.

‘De Voedselbank Haarlemmermeer verzorgt wekelijks voedselpakketten voor maar liefst 350 huishoudens, bestaande uit 1.080 personen, waaronder 450 personen onder de 18 jaar. Per pakket zijn we ongeveer € 5,00 kwijt aan operationele kosten. We zijn dan ook ontzettend dankbaar om deze donatie van € 3.000,- in ontvangst te mogen nemen. Het geld is hard nodig en wordt besteed aan vrachtwagens, bestelbusjes om etenswaar in te vervoeren, brandstof en de huur voor het centrale magazijn van de Voedselbank. Ook kopen we in crisistijd extra eten om de pakketten te complementeren’, aldus Hans Eijkemans.

De Voedselbank Haarlemmermeer geeft jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen euro aan winkelwaarde uit. Ongeveer 80% van de voedselpakketten wordt ingezameld in de regio en is afkomstig van particulieren, bedrijven, transporteurs en lokale voedselproducenten. De overige 20% van de inhoud van de voedselpakketten komt van Voedselbanken in Nederland. Daarmee zijn donateurs van groot belang.‘Het was een bijzonder jaar in allerlei opzichten. We hadden ons 75-jarig jubileum dan ook heel anders voorgesteld. Om ons jubileumjaar toch op een feestelijke wijze af te sluiten wilden we graag iets terug doen voor de mensen die het hard nodig hebben. Met de donatie kunnen gelukkig veel huishoudens geholpen worden en een fijne kerst beleven.’ aldus Wilko Cornelissen.