Zoek
Datum: 3 juli 2020
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Donatie aan Stichting het Vergeten Kind

Markus BV bestaat 75 jaar! Aangezien het jubileumfeest helaas niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen, hebben we besloten om het budget op een andere manier te besteden. We vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en willen kwetsbare kinderen die het de afgelopen periode extra moeilijk hebben gehad helpen. Daarom doneren wij € 3.000,- aan Stichting Het Vergeten Kind. De cheque hebben we inmiddels overhandigd. 

Margo Vinkenburg en Ingrid Kroon, vrijwilligers van het Vergeten Kind, kwamen hiervoor langs en namen de cheque in ontvangst. “Fantastisch om deze donatie te ontvangen! Mede door deze donaties worden wij in staat gesteld om kwetsbare kinderen een dag van hun leven te bezorgen. Hiermee kunnen we zo’n 300 kinderen blij maken met een dagje weg, zoals naar de Efteling. We zijn alle medewerkers van Markus ontzettend dankbaar!’, aldus Margo Vinkenburg.

Stichting Het Vergeten Kind
Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind écht kind mag zijn. Waar het zich gezien en gehoord voelt, op een veilige en stabiele plek woont en zich positief kan ontwikkelen. Zodat ieder kind volwaardig mee kan doen in de maatschappij. Helaas wonen er in Nederland ruim 100.000 kinderen die niet veilig en liefdevol opgroeien. Voor deze kinderen organiseert Het Vergeten Kind activiteiten en projecten die direct een positieve invloed hebben op hun leven.Ook ontwikkelen zij impactvolle programma’s om de situatie van kwetsbare kinderen in ons land duurzaam en structureel te verbeteren. Ieder jaar tijdens de week van Het Vergeten Kind vragen zij aandacht voor belangrijke thema’s rondom kwetsbare kinderen en proberen deze op de maatschappelijke en/of politieke agenda te plaatsen. Dit is noodzakelijk omdat er nog steeds duizenden kinderen in Nederland verwaarloosd en/of mishandeld worden. Wij vinden het belangrijk om deze donatie te doen om een bijdrage te leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland.

Meer informatie of ook doneren? Kijk op: www.hetvergetenkind.nl.