Zoek
Datum: 4 juni 2020
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Markus BV viert 75-jarig jubileum

Markus BV bestaat deze maand 75 jaar! Helaas kan het jubileumfeest niet doorgaan wegens de corona maatregelen. Daarom heeft het bedrijf iets anders passends bedacht om toch stil te staan bij deze mijlpaal.

Gerrit Markus (sr.) richtte 75 jaar geleden eenmanstransportbedrijf ‘Markus’ op. Begonnen met een focus op transport en grondhandel en inmiddels uitgegroeid tot een regionale aannemer gespecialiseerd in infra, saneren, slopen, leidingbouw, waterbouw en natuurbouw.

Voormalig directeur Gerrit Markus: ‘In juni 1945 richtte mijn vader, Gerrit Markus Senior, eenmanszaak Markus op. Nadat mijn vader twaalf jaar alleen in het bedrijf werkte, trad in 1957 mijn oudste broer Jan toe tot het bedrijf. Op mijn achttiende verjaardag schafte mijn vader een vrachtwagen REO uit het leger voor mij aan en vanaf 1964 was ik ook direct werkzaam binnen Markus. Vanaf dat moment ontwikkelde Markus zich tot een verhuurbedrijf van kranen en vrachtwagens.

Mijn jongste broer Rein volgde en mijn  zus Tiny en echtgenoot Jan Fransen werkten ook al voor ons bedrijf . Zo werd het echt een familiebedrijf. In 1974 namen mijn broers en ik het bedrijf van mijn vader over. We vormden met zijn drieën een goed team, met een duidelijke taakverdeling en de eerste stap naar een zelfstandige aannemer werd gezet. In de jaren tachtig kregen wij de eerste grote opdracht van Rijkswaterstaat voor het dempen en stabiliseren van een voormalige zandwinput dichtbij Schiphol en vervolgens voor de aanleg van  de Gooische Knoop onderdeel van de A10.

Vandaag de dag voelt Markus BV nog steeds als een familiebedrijf dat zich met dezelfde toewijding als in 1945 inspant voor haar opdrachtgevers. Oplossingsgericht werken, eerlijk en open, maar ook sociaal voor haar medewerkers zijn belangrijke kenmerken die vandaag de dag nog gelden.’Erik van der Neut, directeur Markus BV, beaamt dit: “We zijn trots dat Markus al 75 jaar bestaat en haar opdrachtgevers volledig ontzorgt. We denken graag mee vanaf de initiatiefase tot de uiteindelijke oplevering. Uiteraard is dit alles niet mogelijk zonder de kennis en kunde van onze ruim 100 deskundige en gemotiveerde medewerkers. Voor ons 75-jarig jubileum ontvingen wij namens alle personeelsleden een eerbetoon in de vorm van een wandplaat, welke 75 jaar Markus symboliseert. We zijn dankbaar voor hun betrokkenheid en om dit in ontvangst te mogen nemen.”

Cock Nelis, directeur Markus BV, wil nog extra benadrukken dat het bedrijf niet alleen goed voor haar medewerkers zorgt, maar het ook belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken te zijn. Aangezien het jubileumfeest niet door kan gaan, is er besloten om het budget op een andere manier te besteden. Wij willen graag kinderen helpen die het deze periode extra moeilijk hebben gehad. Daarom doneren wij € 3.000 aan de stichting Het Vergeten Kind. De cheque wordt binnenkort overhandigd.