Zoeken
Datum: 11 juli 2024
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Markus bezoekt Herman Gorter school in Zaandam

Afgelopen week bezochten onze collega’s Openbare Basisschool Herman Gorter in Zaandam. In de buurt van de school is Markus momenteel bezig met het circulair slopen van woningen. Om de leerlingen bekend te maken met onze sector en hen hiervoor te enthousiasmeren, verzorgden we diverse gastlessen en excursies voor de hele school.

Gastlessen
Woensdag startten we met de onderbouw, gevolgd door de bovenbouw op donderdag. Voor de jongste leerlingen werd in de klas uitgelegd waarom onze medewerkers volledig zijn uitgerust met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Groep drie tot en met zes maakten kennis met ons vakgebied via een praatplaat en een quiz. Vervolgens lieten we materialen achter voor in de zandbak, zodat de kinderen twee weken lang zelf kunnen ervaren hoe het is om met een kruiwagen te rijden en zand te scheppen. Daarnaast kregen ze de kans om veiligheidshesjes en een kinderbouwhelm te passen. De leerlingen uit groep drie tot en met zes werden uitgedaagd om zelf een werkend rioleringsstelsel te maken.

Dode hoek project
Voor de twee hoogste klassen hadden we een speciale verrassing: zij mochten plaatsnemen in onze vrachtwagen om kennis te maken met de dode hoek. Deze nieuwe ervaring maakte veel indruk op de leerlingen. Iedereen gaf aan voortaan beter op te zullen letten in het verkeer.

Bouwhelden in de dop
Na de gastlessen bezochten we het project, zodat de leerlingen onze collega’s en materieel live in actie konden zien. Beide dagen waren niet alleen leuk, maar ook bijzonder leerzaam voor de kinderen. Voor ons was het geweldig om het enthousiasme te zien dat deze dagen bij de kinderen losmaakte. We hebben er alle vertrouwen in dat we veel toekomstige collega’s hebben ontmoet.