Zoek
Datum: 17 november 2023
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Grootschalige herinrichting Frans Halsbuurt Amsterdam

De gemeente Amsterdam richt de Frans Halsbuurt opnieuw in. Toekomstbestendig, autoluw en klimaatadaptief. Onderdeel van de herinrichting is de vervanging van het bestaande riool- en drinkwatersysteem. In opdracht van Waternet vervangt Markus de drinkwaterleidingen in het gebied en brengt een nieuw gescheiden rioolsysteem aan waarbij regenwater in een aparte hemelwaterleiding wordt opgevangen. Met de aanleg van ondergrondse wadi’s kan overtollig water in de bodem worden opgevangen om bij hevige regenval wateroverlast te voorkomen. Het gebied wordt in fasen uitgevoerd om de overlast voor omwonenden te beperken. De herinrichting duurt circa 3 jaar. 

Uitvoerder René Versteeg: “De huidige fase Frans Halsstraat hoek Daniel Stalpertstraat ronden we volgende week af om in januari 2024 weer te starten aan de volgende fase in de Daniel Stalpertstraat richting Ruysdaelkade. Hoewel het enerzijds lastig kan zijn om in de binnenstad je werk uit te voeren – je werkt letterlijk bij de mensen op de stoep – is het stadscentrum anderzijds weer een fijne werklocatie. Er gebeurt altijd wat, er is altijd reuring. En we hebben hier een mooie ploeg jongens aan het werk, we hebben het gezellig onder elkaar.” 


Ook werken bij Markus?
Wil jij ook, samen met een team van specialisten, Noord-Holland van schoon drinkwater voorzien? Wij zoeken nog een handige Monteur Water! De vacature vind je op onze website via deze link, maar neem voor vragen gerust contact met ons op. We bieden een mooi salaris en ook zzp’ers zijn van harte welkom!