Zoeken
Datum: 1 februari 2023
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Raamovereenkomst Parteon

De komende vijf jaar is Markus BV de vaste, circulaire sloopaannemer voor woningcorporatie Parteon. Markus BV heeft de raamovereenkomst “Duurzaam Slopen” gegund gekregen op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding.

De teams van Parteon en Markus BV kwamen samen om de raamovereenkomst te tekenen en de nieuwe samenwerking te vieren.

In de Zaanstreek worden door Parteon de komende vijf jaar ruim 630 woningen gesloopt en daarvoor komt nieuwbouw terug. Er wordt door Markus BV circulair gesloopt om zo te kunnen voldoen aan de nieuwste CO2 reducerende doelstellingen van Parteon. In de praktijk betekent dit dat er materialen geoogst worden uit de oude objecten en zoveel mogelijk direct hergebruikt in de nieuwbouw op dezelfde locatie, dan wel op andere nieuwbouwlocaties van Parteon. Een derde mogelijkheid is dat materialen worden opgeslagen voor de afdeling onderhoud/ renovatie van Parteon op een HUB om op een later tijdstip en project hergebruikt te kunnen worden.

De aankomende vijf jaar gaan we met elkaar verder verbeteren en innoveren om samen nog verder te komen op het gebied van duurzaam en circulair slopen en bouwen.