Zoek
Datum: 19 januari 2023
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Door HVO minder uitstoot


In Amsterdam-Noord zijn we bezig met een grootschalige bodemsanering op het project ‘Kavel 39’. Omdat we proberen zo min mogelijk overlast te bezorgen aan de omgeving, werken we zo schoon mogelijk.

Vanmorgen kwam op de projectlocatie een vertegenwoordiger langs van EG Group. Dit is de brandstofleverancier voor ons materieel op Kavel 39. Hij liet ons uitvoeringsteam en gemeente Amsterdam aan de hand van voorbeelden de voordelen zien van het gebruik van HVO brandstof. Deze brandstof wordt gemaakt van onder andere oud frituurvet. Wij gebruiken deze HVO brandstof op dit project om zo de CO2 en andere uitstoot sterk te verlagen. Op dit project houden wij de totale uitstoot bij middels een MKI berekening en die maken we inzichtelijk voor onze opdrachtgever. Door gebruik te maken van de HVO brandstof is er 90 % minder CO2 uitstoot wat we ook direct terug zien in onze MKI berekening.