Zoek
Datum: 2 november 2022
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Ondertekening raamovereenkomst Wheermolen Oost

De aankomende drie jaar is Markus de aangewezen aannemer voor gemeente Purmerend op het project ‘Raamovereenkomst integrale rioolvervanging Wheermolen-Oost’. Markus heeft de opdracht voor deze raamovereenkomst gegund gekregen door de beste prijs-kwaliteit-verhouding aan te bieden.

Op 1 november 2022, kwam het projectteam van de gemeente Purmerend samen met het projectteam van Markus en werd het contract getekend.  Maud Maartens, projectleider en budgethouder van gemeente Purmerend en Cock Nelis, directeur van Markus, zetten samen de handtekeningen onder de overeenkomst. Als team kijken we uit naar de komende samenwerking.

In het plangebied Wheermolen–Oost wordt het riool vervangen omdat deze aan het eind van zijn levensloop is en daardoor aan vernieuwing toe is. Er wordt door Markus een verbeterd gescheiden stelsel aangelegd met een apart drainagesysteem. Ook wordt gedacht aan klimaatadaptatie. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat overtollig regenwater tijdelijk kan worden opgeslagen in de fundatielaag onder de wegverharding. Dit is een relatief nieuw systeem maar heeft zijn effectiviteit al bewezen op andere projecten. Daarnaast wordt de wijk opnieuw ingericht naar de wensen van deze tijd, zoals bijvoorbeeld vrij liggende fietspaden, veel groen en energiezuinige LED-straatverlichting.

Verdere informatie over het project is te vinden op wijwheermolen.nl