Zoek
Datum: 16 december 2021
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

DPG Media bouwt duurzaam journalistiek centrum

In Amsterdam Overamstel (Amstel Business Park Zuid) wordt een nieuw hout-hybride kantoor gerealiseerd voor DPG Media. DPG Media is het moederbedrijf van onder meer de Volkskrant, Nu.nl en Qmusic. Het gaat om een 46.000 vierkante meter groot pand dat een van de grootste hybride houten kantoorgebouwen van de wereld gaat worden. In opdracht van Gebr. De Koning (GdK) verzorgen wij de ontgraving van de bouwput.Samen met GdK hebben wij ons ingeschreven voor het project. Op de bouwplaats zorgen we er samen voor dat het project veilig en naar tevredenheid wordt uitgevoerd.

Begin mei 2021 zijn we met het project gestart en heeft GdK eerst de damwanden geplaatst. Aansluitend zijn we begonnen met de eerste ontgravingswerkzaamheden tot hei-niveau, deze werkzaamheden hebben wij in week 21 afgerond waarna door GdK de funderingspalen zijn aangebracht en de stempelconstructie is geplaatst ten behoeve van de damwand. Sinds week 42 zijn wij begonnen met fase 2 van de ontgravingswerkzaamheden en die lopen door tot ongeveer februari 2022. Onze werkzaamheden bestaan uit het grondwerk (ontgraven, grondverbetering en aanvullen), afvoer en afzet van de vrijkomende materialen (die gaan we circulair hergebruiken op andere projecten) en het aanbrengen van drainage ten behoeve van de bemaling.In het ontwerp van het nieuwe kantoor van DPG Media zijn de belangrijkste speerpunten flexibiliteit, gezond werken, innovatie en creativiteit. In de ontwikkeling van het gebouw is duurzaamheid een belangrijke factor, niet voor niets heeft het gebouw, Mediavaert, een BREAAM outstanding certificaat gekregen. Wij dragen hieraan bij door inzet duurzaam materieel (stage 4/5 en euro 5/6) en grondstromen die wij in de omgeving afzetten voor duurzaam hergebruik als secundaire grondstof. Zo beperken wij de transportbewegingen en zorgen we voor minder uitstoot van CO2.

BREAAM kijkt ook naar het binnenklimaat van een gebouw, ventilatie, licht en aanwezigheid van vluchtige organische stoffen. Een gezonde werkomgeving is beter voor het welzijn en de productiviteit van de gebruikers. Met een BREAAM outstanding certificaat op zak is het DPG Media gebouw klaar voor de toekomst! De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting plaats in 2023.