Zoeken
2021-03-18 - Westerpark Schagen - Dag 1 werkzaamheden-8
Datum: 19 maart 2021
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Realisatie sociale huurwoningen Westerpark Schagen

In Westerpark gelegen in Schagen realiseert Wooncompagnie 35 nieuwe sociale huurwoningen. Op dinsdag 2 maart jongstleden onthulden wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie, het bouwbord aan het Westerpark in Schagen. Hiermee gaven ze het startsein voor de realisatie van 35 gasloze woningen.Het project aan het Westerpark is ontwikkeld door Wooncompagnie en Van Wijnen, ontworpen door Venster Architekten in samenwerking met Bastiaan Jongerius Architecten. Het complex bestaat uit 35 gelijkvloerse driekamerwoningen, gelegen op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats in de parkeergarage, die zich onder de woningen bevindt. Daarnaast komen er in de parkeergarage en buiten nog openbare parkeerplaatsen.Op basis van goede ervaringen en goed vertrouwen heeft Van Wijnen Heerhugowaard Markus BV voorgedragen bij Wooncompagnie om in bouwteamverband mee te denken over het plan en de uitvoering. In het voortraject hebben we het boven- en ondergrondse inrichtingsontwerp (civieltechnisch en groen ontwerp) opgesteld. Waarna we de werkzaamheden aan de openbare ruimte uitvoeren. De werkzaamheden bestaan uit bouwkundige grondwerkzaamheden, de aanleg van riolering, straat- en groenwerkzaamheden, het aanbrengen van verlichting en overig meubilair. Ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen uit Heerhugowaard start in april 2021 met de bouw en verwacht de oplevering in het voorjaar van 2022.