Zoeken
Datum: 22 oktober 2020
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Duurzame investering in elektrische knijperwagen

Met de aanschaf van de nieuwe elektrische knijperwagen investeren wij in duurzaamheid, veiligheid en een schonere omgeving. De knijpervrachtwagen rijdt op 100% HVO brandstof en is voorzien van een elektrische autolaadkraan. Hiermee kan niet alleen 100% uitstootvrij, maar ook geluidsarm worden gewerkt. Het reduceren van de geluidshinder draagt bij aan een veilige en prettige werkomgeving. 

Aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en omgeving

Onze nieuwe knijperwagen, de Volvo FMX 8×4 G2-Tridem, is voorzien van een EURO 6 Step D motor. Deze motor voldoet aan de strengste emissienormen in stikstof en fijnstof en rijdt op 100% HVO brandstof, waardoor 89% minder CO₂ wordt uitgestoten. Verder is de knijperwagen opgebouwd met een Electric PTO autolaadkraan 30kWh – HMF 1943, dit betekent dat op het moment dat de chauffeur met de autolaadkraan gaat werken, hij volledig elektrisch draait. Een groot voordeel is dat er geen schadelijke gassen worden uitgestoten en er bovendien geluidsarm kan worden gewerkt. Dit maakt het werken met en rondom het voertuig veiliger en omwonenden ervaren hierdoor minder hinder van het werk.

Ook is de knijperwagen voorzien van een gestuurde naloopas. Dit draag bij aan minder frictie in bochten wat weer resulteert in minder slijtage aan de banden. Het laadvermogen is toegenomen waardoor het aantal ritten kan worden teruggebracht en dit draagt weer bij aan een schoner milieu vanwege de vermindering van CO₂-uitstoot, stikstof, fijnstof en geluid.

“Het is van cruciaal belang dat we investeren in duurzaamheid. Gezamenlijk kunnen we zorgen voor een grote transitie en de CO₂-uitstoot terugdringen, zodat we met elkaar kunnen profiteren van een duurzame toekomst. Ook wij nemen hier onze verantwoordelijkheid in en zetten met de aanschaf van de elektrische knijperwagen een mooie stap in de juiste richting,” aldus Erik van der Neut, directeur Markus BV.

Amsterdam kijkt vooruit

De nieuwe knijperwagen wordt onder andere ingezet bij de samenwerkingsovereenkomst Markus-Van der Veekens (SOK) met de gemeente Amsterdam. Dit project is gebaseerd op ‘Slim en schoon werken’. Het benodigde materieel, personenvervoer en handgereedschap wordt 100% elektrisch uitgevoerd. Hiermee investeren wij in de duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam streeft naar een vermindering van de CO₂-uitstoot in Amsterdam met 55% in 2030. Door samen te werken en te investeren in verduurzaming maken we een beweging in de juiste richting.