Zoeken
Datum: 13 juni 2019
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Combinatie Markus-Veekens SOK

Markus BV en Gebr. van der Veekens zijn een combinatie aangegaan voor het project SOK (SamenwerkingsOvereenKomst) Elementenverhardingen, perceel 1 van Gemeente Amsterdam. Combinatie Markus-Veekens kreeg het project gegund op basis van het plan van aanpak ‘Slim en schoon werken’ en het plan ‘Samenwerking’.  

De komende vier jaar is Combinatie Markus-Veekens verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud aan het straatwerk en de elementenverhardingen. Het benodigde materieel, personenvervoer en handgereedschap zullen 100% elektrisch worden uitgevoerd. Deze maatregel leidt tot een reductie van gereden kilometers door voertuigen met een verbrandingsmotor. Hierdoor daalt de uitstoot van fijnstof en stikstof en neemt de concentratie hiervan in de lucht af. Daarnaast neemt de uitstoot van CO2 af en dit draagt bij aan de klimaatambities van Amsterdam en de algehele energietransitie.

Momenteel zijn wij ons samen met gemeente Amsterdam aan het oriënteren op een elektrische bedrijfsauto. In dit kader maakten manager SOK verhardingen van gemeente Amsterdam, Johan Wijnen, en projectmanager Combinatie Markus-Veekens, Walter Sterkenburg, een proefrit in een StreetScooter WORK L Pickup van het merk Spijkstaal. Deze heeft een batterijcapaciteit van 40 kWh, een maximale snelheid van 85 km/uur en een bereik van circa 200 kilometer. De eerste indruk is positief. Wordt vervolgd …