Zoeken
Datum: 16 oktober 2024
Categorieën: Niet gecategoriseerd, Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Voorbelasting Buytewech voltooid

We hebben de voorbelasting voor project Buytewech-Noord in Nieuwkoop succesvol afgerond. Dit project, uitgevoerd in opdracht van Ontwikkelcombinatie Timpaan en Latei (OTL), speelt in op de grote vraag naar nieuwe woningen in Nieuwkoop. Naast veertien sociale huurwoningen en zeven vrije sector huurwoningen realiseert OTL 39 duurzame koopwoningen (www.krekenlanden.nl). Een bijzonder aspect van dit project is dat de ontwikkelcombinatie de woningen in samenspraak met de potentiële bewoners ontwerpt. Via enquêtes en workshops zijn de woonwensen in kaart gebracht.

Projectuitvoering
De weilanden in de polder worden getransformeerd tot woongebied, waarbij we door het graven van sloten eilanden hebben gecreëerd. Om ongewenste zettingen te voorkomen heeft Markus het gebied voorzien van voorbelasting. Onze werkzaamheden omvatten het uitvoeren van grondwerk, het dempen en graven van watergangen, het voorbereiden van riool cunetten, het leveren en aanbrengen van zand, en het plaatsen van verticale drainages om het zettingsproces te versnellen. Tot het einde van het jaar blijft Markus de zettingen nauwlettend monitoren.

Duurzaamheid en natuurinclusief bouwen zijn belangrijke pijlers, ook binnen dit project. Markus heeft een flora- en fauna-werkprotocol opgesteld en diverse ecologische beheersmaatregelen geïmplementeerd. Zo hebben we paddenschermen geplaatst en een werkplan opgesteld om de aanwezige broedende zwanen te ontzien tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. De gehanteerde werkwijze is in lijn met onze commitment aan de duurzame ontwikkelingsdoelen SDG14 en SDG15.

Samenwerking
Na het toekennen van de opdracht aan Markus zijn we direct van start gegaan. We hebben de uitdagingen geïdentificeerd en het ontwerp verder verfijnd met oog voor praktische maakbaarheid. De voorgestelde aanpassingen hebben we direct kunnen uitvoeren, waardoor vertragingen zijn voorkomen en er in een later stadium voordelen ontstaan bij het bouw- en woonrijp maken en de uiteindelijke uitvoering van het project. De productieve samenwerking met zowel Timpaan als Latei heeft bijgedragen aan de succesvolle afronding van deze fase van het project.

Wij bedanken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen en kijken uit naar toekomstige projecten waarin we samen duurzame en innovatieve oplossingen kunnen realiseren.