Zoek
Datum: 11 mei 2022
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Midden in Purmerend!

Slopen oude postkantoor, en aanbrengen van 70 meter damwand langs de Where.

In januari 2022 zijn we gestart met de sloopwerkzaamheden van het oude postkantoor in Purmerend. Het pand stond al jaren leeg en bevond zich op een A-locatie midden in de binnenstad. Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat plannen voor deze locatie de revue gepasseerd. Nu is duidelijk dat er een appartementencomplex gebouwd gaat worden op deze mooie locatie, grenzend aan de binnenstad.

In 2020 zijn wij als onderdeel van de Sturm Holding bij het project aangehaakt, als partner van Rijsterborgh Vastgoed B.V. voor de ontwikkeling van de nieuwbouw. Met de gemeente Purmerend hebben wij in bouwteamverband het vervangen van de bestaande houten damwand voor een nieuwe stalen, toekomstbestendige damwand uitgewerkt. Na een gedegen voorbereidings-/ontwerptijd, konden we begin dit jaar starten met de werkzaamheden in samenwerking met onze zusteronderneming BodemPlan.

De eerste werkzaamheden bestonden uit de sanering van het aanwezige asbest en de totaalsloop van het oude postkantoor . Het pand is eerst inpandig ontmanteld ten behoeve van circulair hergebruik, vervolgens is de gehele bovenbouw gesloopt. Aansluitend hebben we de zware funderingsconstructie gesloopt. De vrijkomende afvalstromen zijn gescheiden afgevoerd ten behoeve van recycling.  Na de sloop zijn we gestart met het aanbrengen van de damwanden. Het aanbrengen van de stalen damwandplanken van 9 meter lang is met ons eigen materieel uitgevoerd en de damwanden zijn voorzien van leg- en groutankers, welke zijn aangebracht met een boorstelling op pontons vanaf de Where. Tijdens het aanbrengen van de damwandconstructie hadden we de uitdaging dat er diverse ondergrondse obstakels waren. Er liep onder meer een rioolpersleiding van de hele binnenstad en er lagen diverse zinkers ten behoeve van kabels en leidingen. In het werk hebben wij deze kruizingen met obstakels vakkundig opgelost. De sloop is inmiddels afgerond en met de damwand zitten we nu in de afbouwfase. Zusterbedrijf Sturm is onlangs begonnen met de bouwrijpwerkzaamheden zodat de eerste funderingspalen binnenkort aangebracht kunnen worden.