Zoek
Peter Valenteijn en Erik van der Neut
Datum: 26 augustus 2021
Categorieën: Nieuws

Deel dit bericht

Nieuws

Peter Valenteijn 30 jaar in dienst!

Vandaag is Peter Valenteijn maar liefst 30 jaar in dienst bij Markus BV! Een mooie mijlpaal waar we best even bij stil mogen staan! Op 26 augustus 1991 kwam Peter als tractormachinist in dienst bij Markus. In die hoedanigheid werkt hij voornamelijk op het project Het Groene Schip waar hij tevens locatiebeheerder is. 

Humor is de tweede natuur van Peter. Bij de vuilstort Vijfhuizen hield hij, samen met collega Hans Pronk, altijd de moed erin. Al regende het dat het goot en waren ze kleddernat van de regen, toch gingen ze altijd zingend aan het werk. Tot aan hun knieën in de bagger en in vol ornaat (met gelaatsbescherming, helm en saneringspak). Nooit één klaagzang. Peter kan ook zo het podium op! Tijdens een reconstructie van een kruising in Amsterdam moest hij het verkeer regelen om te kunnen asfalteren. Hij deed dat op zijn ‘Peters’, als buitenlandse gastarbeider met alles erop en eraan! Hij wist het verkeer niet alleen te vermaken maar ook op zijn manier in goede banen te leiden. Bestuurders maar ook bewoners aanschouwden de voorstelling en hebben zich een breuk gelachen. Wat velen niet weten is dat hij zich privé inzet om ontspoorde jongeren weer op het goede pad te krijgen en zet hij zich in voor kinderen met kanker.

Al 30 jaar zet Peter zich in voor Markus. Hij is een loyaal, professioneel, een harde werker en heeft een gezonde dosis humor. Wij waarderen hem enorm en zetten hem vandaag daarom extra in het zonnetje. Gefeliciteerd met je jubileum Peter en op naar de 35 jaar!